Inovácie

Otestujte si úroveň digitalizácie vo vašom podniku s nástrojmi projektu Inprofuture

Otestujte si úroveň digitalizácie podniku s projektom Inprofuture

Ak váš podnik zvažuje digitalizáciu, ak ste už proces začali alebo sa len chcete dozvedieť viac o jej možnostiach, môžete využiť nástroje vytvorené medzinárodným projektom Inprofuture, financovaným programom ERASMUS+.

Aká je úroveň klastrov na Slovensku?

SIEA predstavila publikáciu „KLASTRE NA SLOVENSKU: Minulosť, súčasnosť a budúcnosť certifikácie klastrov“. Obsahuje súbor analýz, prieskumov a názorov odborníkov, ktorí stoja v popredí  klastrového ekosystému na Slovensku.

Medzinárodné stretnutie UnicornQuest na Slovensku

Čo je potrebné urobiť, aby sa na Slovensku viac darilo startupom s unikátnymi technologickými riešeniami? Aj to bolo témou stretnutia 12 partnerských organizácií medzinárodného projektu UnicornQuest.

Zelenšia ekonomika vďaka aplikácii v našom telefóne?

SIEA ako súčasť konzorcia medzinárodného projektu JET4CE, Interreg Central Europe, spolu s asociovaným partnerom projektu BBSK, spolupracuje na vývoji mobilnej aplikácie na mapovanie klimatických výziev.

Zastúpenie SIEA a MHSR si vymenilo poznatky a skúsenosti na prvom stretnutí partnerov v medzinárodnom projekte DeepTechValleys

Spolupráca v nasledujúcich rokoch má priniesť vylepšenie podpory inovácií pre malé a stredné podniky v deviatich európskych krajinách.

Dobrá správa pre podporu slovenskej mobility a transportu. Európska komisia schválila štvrtú pomoc vo výške 1,4 miliardy eur pre dôležité projekty spoločného európskeho záujmu (IPCEI). Medzi podporovanými zámermi je aj náš projekt.

Vo štvrtej vlne pomoci získalo 7 členských štátov súhlas Komisie poskytnúť štátnu dotáciu vo výške 1,4 miliardy eur čo by malo odomknúť ďalších 3,3 miliardy eur súkromných investícií. Podpore sa môže tešiť aj východoslovenská strojárenská a letecká spoločnosť Tomark.

Otestujte si úroveň digitalizácie vo vašom podniku s nástrojmi projektu Inprofuture

Ak váš podnik zvažuje digitalizáciu, ak ste už proces začali alebo sa len chcete dozvedieť viac o jej možnostiach, môžete využiť nástroje vytvorené medzinárodným projektom Inprofuture, financovaným programom ERASMUS+. Slovenská inovačná a energetická agentúra ako partner projektu spolupracoval na vytvorení týchto nástrojov.

15.04.2024

Podpora startupov v centre pozornosti medzinárodného stretnutia partnerov projektu UnicornQuest na Slovensku

Čo je potrebné urobiť, aby sa na Slovensku viac darilo startupom s unikátnymi technologickými riešeniami? Nielen to bolo témou 3. stretnutia 12 partnerských organizácií z 10 európskych krajín, ktoré SIEA zorganizovala v rámci medzinárodného projektu UnicornQuest.

26.03.2024

Aká je úroveň klastrov na Slovensku? SIEA vydala publikáciu o minulosti, súčasnosti a budúcnosti certifikácie klastrov

SIEA predstavila publikáciu „KLASTRE NA SLOVENSKU: Minulosť, súčasnosť a budúcnosť certifikácie klastrov“. Publikácia obsahuje súbor analýz, prieskumov a názorov odborníkov, ktorí stoja v popredí formovania a budovania klastrového ekosystému na Slovensku.

22.03.2024